Lamb w Polsce

News

Legendarny i kultowy brytyjski duet trip hopowy LAMB wystąpi po raz pierwszy w Polsce w sierpniu.

Obok Massive Attack, Portishead i Hooverphonic  – Lamb udowadnia, iż muzyka elektroniczna może mieć romantyczną twarz. Charyzmatyczna wokalistka i autorka tekstów – Lou Rhodes oraz producent i multinstrumentalista Andy Barlow, stworzyli niepowtarzalny styl łączący liryczną wokalistykę z ambientowymi, trip-hopowo jazzowymi pulsacjami.

Ich niezwykłe produkcje oscylują pomiędzy lirycznymi, ambientowymi balladami, mrocznych trip hopem, aż po drapieżny i nerwowy drum’n’bass.  Mają swym koncie 4 albumy i 3 kompilacje, na których pojawiły się kultowe już dziś utwory jak: Gabriel, Górecki, Heaven, Angelica, Lullaby, Cottonwool czy God Bless.

Biletomat.pl

Kup bilet na dowolny koncert lub imprezę!

Znajdź Bilety

Bezpieczne i proste zakupy

 

 

W 2004 roku  duet oficjalnie zawiesił swoją działalność, zaś jego twórcy skoncentrowali się na własnych, solowych projektach. Ostatni wspólny koncert Barlow i Rhodes zagrali w amsterdamskim klubie Paradiso we wrześniu 2004. Pamiętny występ został zarejestrowany na potrzeby płyty DVD, która nigdy się nie ukazała. Na początku tego roku świat obiegła sensacyjna wiadomość o wznowieniu działalności koncertowej duetu, który na lato zapowiedział pierwsze od kilku lat występy.

W ramach tej trasy po raz pierwszy Lamb wystąpi w Polsce 14 sierpnia w klubie Palladium w Warszawie.

Skład:

Lou Rhodes – wokal
Andy Barlow – wszystkie instrumenty, producent

 

 

 

Dyskografia:

Lamb (1996)
Fear Of Fours (1999)
What Sound (2001)
Between Darkness And Wonder (2003)
Back To Mine – Lamb: The Voodoo Collection (2004)
Best Kept Secrets: The Best Of Lamb 1996-2004 (2004)
The Fall & Rise Of The Fools Ark (DVD) (2004)
Lamb Remixed (2005)

 

Więcej:
http://www.myspace.com/lambofficial
http://gorecki.co.uk/

Polub muno.pl na Facebooku:

Polecamy również


Imprezy blisko Ciebie w Tango App →