Hooverphonic – koncert

Clubbing

Niedziela, 11 maja 2008
godz: 0:00

Fabryka Trzciny

ul. Otwocka 14, Warszawa

Pokaż na mapie Pokaż na mapie

Już 11 maja w auli warszawskiej Fabryce Trzciny odbędzie się jedyny w Polsce koncert belgijskiej grupy Hooverphonic!
Belgijska formacja Hooverphonic, określana czasem jako ‚Hoover across Europe’ powstała w 1996 roku. Stawiani na równi z Massive Atack i Portishead. W pierwszym składzie zespołu znaleźli się: wokalistka Liesje Sadonius, gitarzysta i programista Alex Callier, klawiszowiec Frank Duchęne oraz gitarzysta Raymond Geerts. Zadebiutowali singlem „2Wicky”, który znalazł się na ścieżce dźwiękowej filmu „Ukryte pragnienia” Bernardo Bertolucciego. Muzyka grupy towarzyszyła też takim filmom jak: The Real Blonde, Koszmar Minionego Lata, Shades, serial „La Femme Nikita”. Zespół był na koncercie w Polsce w 2006 roku podczas II edycji Free Form Festival.

11 maja w Fabryce Trzciny zespół, na jedynym koncercie w Polsce, promował będzie swój najnowszy album „The President of The LSD Golf Club”!

Dyskografia:
A New Stereophonic Sound Spectacular 1997
Battersea EP, 1998
Blue Wonder Power Milk 1998
The Magnificent Tree 2000
Hooverphonic Presents Jackie Cane 2002
Sit Down and Listen to Hooverphonic  live, 2003
No More Sweet Music 2005
Singles ’96 – ’06 2006
The President of The LSD Golf Club” 2008

Sprzedaż biletów ruszyła 14 marca
cena biletu: 60 zł /miejsca stojące, (małe piwo w cenie biletu)

rezerwacja i sprzedaż biletów:
– kasa Fabryki Trzciny, tel. (22) 818 60 39, e-mail: [email protected]
– Shortcut, Traffic Club, ul. Bracka 25, Warszawa,tel. (22) 692 14 30
–  www.shortcut.pl

więcej informacji na:
www.goodmusic.com.pl
www.fabrykatrzciny.pl
www.myspace.com/hooverphonic 



Sprawdź inne wydarzenia @ Warszawa

Hooverphonic – koncert Warszawa

HVOB Concert Tour • Warsaw

Wt, 23 kwietnia 2019
godz: 20:00

od 85 PLN
Hooverphonic – koncert Warszawa

Shortparis

Cz, 25 kwietnia 2019
godz: 20:00

od 59 PLN
Hooverphonic – koncert Warszawa

Poets Of The Fall – Warszawa

Sb, 27 kwietnia 2019
godz: 19:00

od 79 PLN
Hooverphonic – koncert Warszawa

Before Eklektik Session 2019

Sb, 27 kwietnia 2019
godz: 20:00